Wij snoeien bomen, maar er zijn meerdere soorten snoei. Hieronder kan je meer info vinden over welke soorten snoei we doen. Je kan ons natuurlijk ook contacteren om hierover advies te krijgen.

Begeleidingssnoei

Begeleidingssnoei is het begeleiden van jonge bomen tot hun volwassen fase met behulp van snoeien. Op de eerste plaats worden de “probleem” takken verwijderd. Vervolgens worden de bomen in een vroeg stadium gevormd naar de wensen van de klant. Dit heeft als groot voordeel dat je de bomen, bijvoorbeeld niet moet vellen na 20 jaar omdat hij te “groot” is geworden.
De begeleidingssnoei start het beste nadat de boom is aangeslagen. Wat in de praktijk neerkomt op 3 tot 5 jaar na aanplant. De begeleidingssnoei eindigt wanneer de bomen in hun volwassen fase zitten. In de praktijk houdt dit in wanneer de takvrije stamhoogte is bereikt.

Onderhoudssnoei

Onderhoudssnoei is een lichte vorm van snoeien, indien de bomen een goede begeleidingssnoei hebben gehad moet er minimaal gesnoeid worden tijdens de onderhoudssnoei. Indien er geen goede begeleidingssnoei heeft plaatsgevonden, is het des te belangrijker om de expertise van een boomverzorger in te schakelen. Daar de balans tussen té veel of té weinig snoeien een zeer moeilijk evenwicht is.
Hieronder een voorbeeld van een uitgevoerde onderhoudssnoei op 2 berken. Deze snoei was een combinatie van de kroon uit te lichten, als de kroon in te nemen.

Voor de onderhoudssnoei
Na de onderhoudssnoei

Vormsnoei

De boom een specifieke vorm geven, bijvoorbeeld: Knotten, kandelaren en kandelaberen. Het is aan te raden hier eerst advies over te vragen, daar dit zeer zware gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de boom. Bepaalde soorten kunnen dit goed verdragen terwijl sommige soorten dit absoluut niet kunnen verdragen.

Voor het snoeien (kersen boom)
Na het snoeien. Dit is een soort van vormsnoei, met de nadruk op het snoeien in functie van de gezondheid van de boom.

Contacteer ons voor meer info

Je kan ons ook terugvinden op Facebook