Aanplanten van bomen

Aanplanten van bomen begint allereerst bij de boomsoort kiezen. Het is belangrijk dat hier goed wordt over nagedacht. Je kan ook niet alle boomsoorten op eender welke grond planten. Wij kunnen jou hier alleszins in adviseren en begeleiden. Men denkt dat het nodig is om meststoffen en dergelijke bij in de plantput te doen. Maar dit kan soms het tegenovergestelde effect veroorzaken. Eén van de mogelijke gevolgen is namelijk een zuurstofgebrek in de grond. Wat nefast kan zijn voor de wortels. Als je iets van voedingstoffen wil gebruiken kan je best volledig verteerd organisch materiaal gebruiken. Vraag daarom best raad aan je boomkweker of boomverzorger.

Aanplanten van bomen, Boomverzorging Volders

Vervolgens moet er de keuze gemaakt worden in welke vorm je de boom gaat aankopen. Bijvoorbeeld een boom aankopen met naakte wortel, of in kluit. Tussen beide zit er een groot prijsverschil. In sommige situaties is met naakte wortel voldoende, wat veel werk en geld bespaart. Terwijl dat in sommige situaties het best kan gekozen worden voor in kluitvorm een boom aan te schaffen.

Ten slotte wordt de boom aangeplant volgens de regels van de kunst. En wordt die gestabiliseerd met kniepalen. Wij kiezen steeds voor kniepalen omdat dit voldoende ondersteuning geeft, maar ook niet teveel. Anders krijg je een “luie” boom, die zijn wortels niet voldoende ontwikkeld.

Na het aanplanten raden wij aan om de boom op te volgen. 3 à 5 jaar na de aanplant kan er best met de begeleidingssnoei worden gestart.

Contacteer ons

Je kan ons ook terugvinden op Facebook