Vellen en kappen

Het vellen of kappen van een boom is soms noodzakelijk indien de boom een potentieel gevaar vormt voor de omgeving. Een dode boom in een bos vormt geen potentieel gevaar voor zijn omgeving. Vanaf dat die in een tuin staat, waar hij op iemand of iets kan vallen, vormt hij wel een gevaar.
Wij kunnen de boom vellen in zijn geheel, indien de situatie dit toelaat. Anders kunnen we de boom in kleine stukjes “demonteren” met behulp van klim- en afvangtechnieken.
Het vellen van een boom wordt dikwijls onderschat zeker op vlak van veiligheid en potentiĆ«le risico’s. Daarom raden we aan om hier een persoon met kennis van zaken in te betrekken.

Nog een reden om ons te betrekken in deze werken (vellen en kappen) is dat we indien mogelijk, zoeken naar een alternatieve oplossing buiten vellen. In functie van het soort boom, de omgeving en de reden dat de boom weg moet kunnen we soms met een bepaalde snoei de ergernissen van de klant weg werken en kan de boom nog steeds blijven staan.

Op vraag, kunnen we de gevelde boom niet enkel verzagen in brandhout. Maar is het ook mogelijk om hier planken, of iets anders van te zagen zodat deze kunnen verwerkt worden in een buiten of binnen meubel.

Vellen van aangetaste fijn sparren.
Demonteren van een den.
Demonteren van een amerikaanse eik. Hier zijn de meeste takken en stukken afgevangen. Dus het op een gecontroleerde manier laten zakken van de stukken hout.

Contacteer ons voor meer info

Je kan ons ook terugvinden op Facebook